maanantai 14. marraskuuta 2016

Thaimaan fiiliksia

Talla hetkella kirjoitellaan hostellin tietokoneella, josta yllattaen puuttuu tietyt kirjaimet ja siksi teksti vahan hassua :-D Lauantaina lahdettiin aamulla laivalla kohti Krabin satamaa, jossa odotettiin yli 5 tuntia, kiitos meidan hieman typeran matkatoimiston myyjan... Odotus meni kuitenkin melko nopeasti ja minibussi vei meidat linja-autoasemalle, josta lahdettiin toisella bussilla kohti rautatieasemaa. Bussi matka kesti reilut pari tuntia ja perilla meilla alkoi taas seuraava odottelu eli noin 1,5 h istuttiin asemalla venailemassa meidan junaa. Heti asemalle mennessa jotkut pojat tulivat innoissaan ottamaan kuvia meidan kanssa, mutta onneksi kyseiset pojat eivat tulleet samaan junaan meidan kanssa niin saatiin olla rauhassa haha.
Lopulta meidan juna tuli ja se osoittautui tosi positiiviseksi kokemukseksi! Me oltiin varattu alasangyt 2 luokan ilmastoidusta vaunusta, eli vaunussa oli pitka kaytava, jossa kummanki puolen oli sankyja verhon takana. Ykkosluokassa olisi ollut yksityinen hytti, mutta tama kakkonen oli vallan mainio. Ainoa miinus junassa oli vessa eli perinteinen aasialainen reika lattiassa ja se pieni koppi haisi aivan hirvealla.. Eli kun juna lahti liikkeelle ja kyyti ei ollut ihan yhta tasaista kuin tutussa ja turvallisessa vr:ssa niin ei vessaan tehnyt mieli menna sitten koko matkan aikana. Juna tosiaan keinui ja heilui ja piti aikamoista aanta, mutta kun siihen omaan sankyyn vihdoin paasi niin kuulokkeet korville ja kumpikin simahti aika pian. Junamatka Surat Thanista Bangkokiin kesti reilun 12h, mutta junasta maisemat oli todella kivat ja rahaa saastyi kun ei lentanyt.


Oltiin tosi innoissamme tulossa takaisin Bangkokiin, vaikka ei viime kerralla taalla edes kovin hyvin viihdytty. Oli kiva tulla pois taas kaikesta turistirysasta kaupunkiin ja saada hiekat pois hiuksista ja varpaista hetkeksi :) Nukuttiin viime yo tassa tosi siistissa ja kivassa The Cube hostellissa, Jokaisella oma "tuubi" eli sellaiset lokerot missa nukutaan ja hostellilla on kivat yleiset hengaustilat ja pyykkaystilat, jossa eilen pestiin taas iso kasa vaatteita. Ollaan oltu aika vasyneita edelleen tosta matkustamisesta ja kummallakin on ollut vahan terveydellisia ongelmia, niin ei olla kauheasti enaa kierrelty kaupunkia, vaan kerailty voimia tulevaa Kambodzan reissua varten.
  
 
 

Thaimaassa siis jaljella enaa tama paiva ja ollaan tykatty molemmat tasta maasta tosi paljon! Bangkok on perinteinen suurkaupunki, jossa riittaa kaikenlaista halinaa ja menoa ja tosi outo haju.. Taalta loytyy kalliimpia shoppailumestoja, jos sellaisia etsii, kun taas rannalta loytyy kaikkea turistikraasaa mihin me ollaan ihan hurahdettu ollaan siis ostettu kaikenlaisia norsushortseja ja housuja, joissa tosin nyt jo reikia ja Kaisa niita ompelee tuolla kokoon talla hetkella... Riisia ja nuudelia ja kanaa on tullut syotya viimeisen kahden viikon aikana varmaan enemman kuin koko elaman aikana aikaisemmin. Rannalla juotiin tosi paljon erilaisia hedelmista tehtyja sheikkeja ja pirteloita, jotka maksoi reilun euron. Ehdoton suosikki iltapalaksi on kojuissa myytavat letut! Kaisalle banaanilla ja suklaalla, kun taas mina otin aina mangolla ja suklaalla, nam. Hintataso on halvempi kuin Suomessa, mutta huimia hintaeroja ruuassa ja juomissa loytyy taalta maan sisalta, jossain paikassa saat silla samalla hinnalla pelkan vesipullon kun taas toisaalla samalla rahalla saa jo kokonaisen aterian, eli pitaa olla tarkkana ja vertailla hintoja. Turisteja tietysti koitetaan huijata hinnoissa, mutta tinkaamalla hinnat saa paljon alhaisemmaksi ja varsinkin taksikuskit yrittaa vetaa ihan hirveita hintoja!  Mutta tassa vahan meidan kuulumisia taalta ja seuraavaksi kirjoitellaan, sitten Kambodzan puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti