perjantai 11. marraskuuta 2016

Phi Phi Island

Heippa!
Me tultiin keskiviikkona tänne Phi phille, joka on todellinen bilettäjien unelmasaari. Saari on siis lähinnä täynnä nuoria reppureissaajia ja aivan erilainen paikka kuin edellinen kohteemme. Saarella ei ole autoja lainkaan vaan kaikki liikkuvat kävellen, ellei lasketa muutamaa mopoa mitä ollaan nähty. Täällä tosin saa otettua sellaisia "takseja" jotka ovat kärryt mihin matkalaukut heitetään ja kuski sitten työntää ne määränpäähän ja itse kävelee vierellä. 
 Saavuttiin saarelle keskiviikkona lautalla, jossa vähän jännitettiin, että pysyykö tämä nyt oikeasti pinnalla. Lautta ei ainakaan sillä kertaa uponnut ja toivotaan, ettei uppoaisi huomennakaan kun olisi tarkoitus lähteä pois! 
Saarella meitä oli vastassa sellainen kuumuus, jota ei oltu taas hetkeen koettu eli kävelymatka meidän majoitukseen rinkat selässä oli erittäin rankka ja hikinen. Majoitus, joka oltiin varattu etukäteen osoittautui ihan hirveäksi homeiseksi kellarihuoneeksi ja siksi päätettiin lähteä etsimään jotain muuta. Onneksi saimme kaikki rahat takaisin varaamastamme hotellista ja löysimme tiemme tähän nykyiseen The Rock-hostelliin. Hostelli on luultavasti saanut nimensä kivikovista sängyistä, jotka eivät tosiaanka jousta yhtään, mutta muuten ollaan viihdytty täällä tosi hyvin! Suihkun paineen kanssa on ollut vähän ongelmia, että vettä tulee jos suihku niiin haluaa ja on tuurista kiinni tuleeko kylmää vai älyttömän kuumaa vettä :-D joten ollaan vain hakeasti kaipailtu niitä kotien suihkuja, joissa itse saa päättää miten paljon sitä vettä tulee ja kuinka kuumaa se on.. 
Phi Phillä monet tekevät retkiä läheisille saarille, mutta monien mukaan ne ovat nykyään pelkkää rahastusta turisteille sillä rannat ovat ihan täynnä, joten ei sitä rantaa pääse siinä hirveästi ihailemaan. Päätettiin siis säästää rahaa ja olla menemättä noille saarille, sillä ollaanha me jo nähty upeita rantoja ja tullaan vielä seuraavan viiden viikon aikana näkemään mitä upeampia rantoja! 
Ollaan siis makoiltu tässä meidän lähirannalla ja kisailtu kumpi on ruskeampi. Hyvää ruokaa saarelta on myös löytynyt tosi paljon ja harmi vaan, että hyviä ravintoloita olisi enemmän kuin ruokahetkiä. Hyvästä ruuasta Kaisa kuitenkin sai valitettavasti tänään aamulla ruokamyrkytyksen ja on joutunut viettämään tämän päivän meidän huoneessa. Toivottavasti olo paranisi nopeasti, sillä aamulla meitä odottaa taas lauttamatka kello 8:30. Päivän vietämme luultavasti satamassa odottamassa bussia kohti rautatieasemaa, josta matkamme jatkuu junalla kohti Bangkokia! Matkustamme yöjunalla Bangkokiin ja matkan pitäisi kestää noin 12h eli perillä ollaan sunnuntaina aamulla. Tiistaina tarkoitus olisi jatkaa matkaa kohti uutta maatta Kambodzaa :-) 
 
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti