tiistai 6. joulukuuta 2016

Kuala Lumpur

Me lennettiin sunnuntaina Saigonista tänne Kuala Lumpuriin ja lento kesti pari tuntia. Kentällä taas hypittiin riemusta kun hyllyssä näkyi Fazerin suklaata, onneksi kädessä oli vielä viime kentältä ostetut daimit niin dumlet jäi hyllyyn... Ehkä huomen aamulla kun taas matka jatkuu napataan ne dumlet sieltä kentältä. Kentältä tosiaan otettiin bussi tänne Kuala Lumpurin chinatowniin, jossa meidän hostelli sijaitsee. Bussi maksoi 2€ ja matka kesti tunnin eli ei paha hinta ollenkaan.
Hostelli tosiaan sijaitsee chinatownissa, mutta ihan lähellä keskustaa! Meillä on täällä oma pieni huone, mihin ollaan yllättäen onnistuttu levittämään tavarat taas hyvin.. Hostelli on melko pieni, mutta todella siisti ja uusi. Meidän hintaan kuuluu myös aamiainen meidän "kattoterdellä", joten kelpaa hyvin!
Oltiin juuri saavuttu hostellille lentokentältä, kun meille tuli puhumaan Suomessa asuva Kiril ja pyysi, jos lähdemme hänen kanssaan keskustaan katselemaan nähtävyyksiä. Olimme tietenkin ihan kuolleita koko päivän matkustamisen jälkeen, mutta 20 minuutin päästä olimme aulassa valmiina taas menemään. Respasta meille kerrottiin, että Kuala Lumpurissa on neljä ilmaista bussilinjaa, jotka tosiaan kattavat kattavasti koko kaupungin! Mehän ollaan sitten sen jälkeen aika aktiivisesti vaan näillä busseilla kuljettu ja säästetty rahaa :-) tosin taidetaan aina olla ne ainoat vaaleat blondit siellä bussissa, niin muutamia tuijotuksia ollaan peräämme siellä saatu. 
Näiden kolmen päivän aikana Kuala Lumpurissa ollaan käyty katsomassa Petronaksen torneja, noustu 400 metrin korkeuteen KL torniin ja shoppailtu ja shoppailtu vielä vähän lisää. Kuala Lumpur yllätti meidät tosiaan täysin, ei odotettu mitään näin hienoa, modernia, puhdasta ja silti tosi halpaa kaupunkia. Majoituksia saa tosi edullisesti, bussit ilmaisia ja ruokaa saa ihan kunnon ravintolasta 2-4€ ja tähän hintaan sisältyy myös juotavat. Ravintoloita ja kahviloita täältä myös löytyy joka lähtöön eli niiden perään ollaan kuolattu täällä. Kaikkein suurin heikotus on kuitenkin ollut nämä valtavat ostoskeskukset kaikkineen merkkiliikkeineen, valitettavasti meidän rinkat on jo ihan täynnä ja tilit ihan tyhjät niin liikaa ei olla voitu shoppailla :-D tosin tarttuihan täältä mukaan silti kaikenlaista tavaraa.. Kuala Lumpuria suositellaan tosiaan jos tulee Malesiaan tai jos haluaa lähteä kauemmas shoppailulomalle, niin tämä olisi ihan ykköskohde siihen! Nähtävyyksiä olisi löytynyt vielä vaikka millä mitalla, mutta valitettavasti meidän matka jatkuu huomenna kohti Balia, niin ei ehditty enempää niitä kierrellä. 
 
 

 
 
 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti